Går du og føler dig træt og udmattet konstant? Så kan det være en god ide at finde en god psykolog i København. Med en psykolog, så kan du få hjælp til alt. Det kan være, at du blot har brug for at snakke med nogen.
Du kan også få en række forskellige redskaber, som du kan bruge i din hverdag. Det er alt sammen noget, som vil gavne dig rigtig meget i længden. Du skal altså ikke være bange for at søge hjælp hos en psykolog, hvis du føler, at du har problemer med din mentale sundhed.
Hvad er hjernetræthed?
Hjernetræthed er en følelse af træthed, som kan ramme dig hurtigt og pludseligt. Det føles ikke som normalt træthed, men derimod noget, hvor trætheden trykker mere på.
Når hjernetrætheden rammer, så handler det ikke om manglende lyst eller vilje, men derimod som om, at det man har gang i bliver helt umuligt. Det er hjernes tilstand, som ændres.
Det kan ske meget hurtigt og det føles næsten som, når luften går ud af ballonen. Der går ikke mange sekunder inden man føler sig helt ubrugelig.
Hjernetræthed opstår oftest hos dem, som tidligere har fået en hjerneskade. Det kan også ske ved mennesker, som har stress eller er helt udbrændte.
Sådan påvirker hjernetræthed dig
Hjernetræthed kan påvirke dig på en række forskellige måder. Dit energiniveau vil falde drastisk, hvilket gør, at du vil opleve problemer med din koncentration og nemmere miste opmærksomheden. Dit overblik vil også blive svækket.
Dit humør vil blive svingende og generelle beslutninger om hverdagsting bliver uoverskuelige. Mange oplever også problemer med deres søvn, hvor deres søvnkvalitet bliver forringet. Det kan hurtigt blive en ond spiral, hvor man kan glemme sig selv i det hele.
Ens hverdag vil hurtigt blive påvirket, hvis man oplever disse symptomer og følgevirkninger af hjernetræthed, hvilket man kan få hjælp til hos en psykolog.
3 typer af hjernetræthed
Man generelt dele træthed op i 3 forskellige kategorier. Der er den fysiske træthed, som kommer efter man har brugt kroppen. Det kan være man har været i gang en hel dag eller haft en hård træning.
Så er der den mentale træthed, som lige så stille kommer i løbet af dagen. Jo længere tid man er vågen og sammen med andre, jo mere træt bliver man også.
Til sidst er der den følelsesmæssige træthed. Denne træthed opleves ofte hos personer med depression og angst. Hvile hjælper ikke på denne slags træthed, hvilket også betyder, at man ofte er mere træt når man vågner, end man er om aftenen.
Forstå din egen energipakke
Et redskab man kan få af sin psykolog er at forestille sig, at ens krop har en energipakke. Man starter dagen på 100% efter sin nattesøvn. Det er den energi, som man har til rådighed. Man bruger nok ikke alt sin energi på en dag, men det giver en bedre mulighed for at disponere det.
Hvis man sprinte afsted fra morgenen af, så har man måske ikke nok energi senere på dagen. Man skal derfor overveje, hvornår man bruger sin energi.